TAPAS FRA MEDITERRANSK KJØKKEN
Nyt tapas på Sørenga med nydelig utsikt
Vi tilby mange spennende småretter fra det mediterransk kjøkken også kjent som meze.
Det er mange retter å velge ifra og vi kan tilby alternativer dersom det ønskes.
Navnet Tapas kommer av det spanske ordet tapar, som betyr «å dekke over»/«å dekke til», med det tilhørende substantivet una tapa som betyr «et lokk». Opprinnelig plasserte man en liten brødskive over sherryglassene for å forhindre fluer, men senere ble det også plassert småretter oppå brødskivene.
Meze (/ˈmɛzeɪ/) er et utvalg av småretter som serveres som forretter i deler av Midtøsten, Balkan, Hellas og Nord-Afrika. I noen regioner fra Midtøsten og Afrika hvor det er tilstede, spesielt overveiende muslimske regioner hvor alkohol er mindre vanlig, serveres meze ofte som en del av flerkursretter, mens de i Hellas, Tyrkia og Balkan fungerer mer som snacks mens du drikker eller snakker.
- Hummus
- Spinat
- Yoghurt
- Aubergine
- Tyrkisk Tzatziki (cacik)
- Ezme
- Squash
- Shakshuka
- Blomkål
Hummus
Hummus er en matrett (en puré) fra Levanten (Midtøsten) der det populært spises sammen med pitabrød, ofte med garnityr som olivenolje, paprikapulver, bladpersille, eller pinjekjerner.
Auberginesalat
Auberginesalat er en sunn og velsmakende salat som passer perfekt til kylling og kjøtt, men også andre småretter.
Şakşuka (Shakshuka)
Şakşuka er en tyrkisk siderett eller meze laget av grønnsaker tilberedt i olivenolje. Den spesielle grønnsaken kan variere fra region til region, men aubergine er et vanlig valg.
Ezme
Tyrkisk appetittvekker med tomater og chili. Forsterker smakssansen og passer godt med andre tilbehør.
Andre småretter som kan bestilles (spør servitøren):
Grønne oliven, Sorte oliven, Chili, Jalapenos